Suomen festarikesä starttaa jättitapahtumalla – Rockfestiin odotetaan 60 000 kävijää

Pitkän odotuksen jälkeen Suomessa juhlitaan viimein festivaalikesää täydessä laajuudessaan. Kauden avaa raskaaseen rokkiin ja metalliin vahvasti nojaava jättitapahtuma Rockfest, johon odotetaan yleisöä kolmena päivänä 2.-4.6. yhteensä noin 60 000.

Mittavissa puitteissa Hyvinkään lentokentällä järjestettävää rockin suurjuhlaa vietetään niin kansainvälisten kuin kotimaisten kärkinimien kapellimestaroimana.
Ohjelmaan on kiinnitetty muun muassa brittilegenda Iron Maiden, saksalainen hard rock -mammutti Scorpions, jenkkiyhtye Megadeth, skottikolmikko Biffy Clyro, elektronista rockia tarjoileva Bring Me The Horizon, yksi modernin metallin isoimmista nimistä Heaven Shall Burn ja Behemoth-solistin tuore yhtye Me And That Man, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Kotimaisista alan tekijöistä Rockfestissä esiintyvät muun muassa Nightwish, Lost Society ja Amorphis.

Ohjelma täydentyy

Rockfestin täyteläinen ohjelmatarjonta lisääntyy, kun tapahtuma julkistaa nyt uusia nimiä. Hyvinkäällä nähdään 2000-luvun alussa breikannut ruotsalainen garagepunkrock-yhtye The Hives, kovassa nosteessa oleva kantaaottava yhdysvaltalaiskolmikko Fever333, doom metal -pioneeri Trouble, kanadalainen modern rock -duo Cleopatrick ja maailmanlaajuisesti keikkaillut brittiläinen raskasta rockia industrial- ja metallivaikuttein tarjoileva Cypher16.

Viime vuonna läpimurron myös kansainvälisillä kentillä tehnyt Blind Channel saapuu Rockfestin lavalle miltei suoraan koko kevään kattavalta Jenkki- ja Euroopankiertueilta. Lavoilla nähdään myös suomimetallin pioneeri Mokoma, taidemaalarina ja No Shamen laulajana tunnetun Sampsa Sarparannan Sarparanta-yhtye, juuri uuden albumin julkaissut Huora, rap-metal-yhtye Lähiöbotox, punkrock-yhtye Nyrkkitappelu, Max Cavallerankin hehkuttama kotimainen crossover-yhtye Foreseen, powermetal-yhtye Silver Bullet, metallin ja rockin eri alalajeja taidokkaasti yhdistelevä ja Sakara Recordsin kautta debyyttisinglensä syksyllä julkaissut Stoned Statues sekä tutuista rock- ja metalliklassikoista omat versionsa esittävä, kansainvälistäkin huomiota saanut Battledragon.

”Tuleva kesä tullaan taatusti muistamaan tapahtumista ja erityisesti Rockfestistä, joten nyt jos koskaan kannattaa valmistautua ajoissa ja varata festariliput! Osa lipputyypeistä käy tässä kohtaa jo vähiin. Rockfestin puitteet Hyvinkään lentokentällä on Suomen suurimmalle rock-festarille ihanteelliset; paljon tilaa, Rockfestin arvoiset palvelut ja aitoa rockfiilistä aikuiseen makuun. Rockin jättiläiset tarjoilee räjähtävän lähdön kesään, tervetuloa pittiin”, kommentoi odottavin tunnelmin tuotantopäällikkö Krista Heinonen.

Monipuoliset majoitusvaihtoehdot
Majoitusvaihtoehtoja on festivaalialueen läheisyydessä runsain mitoin. Tarjolla on leirinnän lisäksi karavaanipaikkoja ja suosittua boximajoitusta. Kaikki leirinnän lipputyypit ovat nyt myynnissä tapahtuman virallisissa lippukaupoissa.
Rockfestin tapahtuma-alue sijaitsee lyhyen matkan päässä Hyvinkään keskustasta, joten ydinkeskustan alueen majoitusvaihtoehdot ovat myös käytössä. Festaribussi kulkee alueen ja keskustan välillä. Hyvinkäältä on myös hyvät kulkuyhteydet pääkaupunkiseudun lukuisiin majoitusvaihtoehtoihin.

Ohjelma:

TORSTAI 2.6.

Nightwish, Bring Me The Horizon, Black Label Society, Fever 333, Blind Channel, Lost Society, Raven Age, Trouble, Wargasm, Cypher16, Battledragon

PERJANTAI 3.6.

Scorpions, Megadeth, Heaven Shall Burn, British Lion, Mokoma, Bokassa, Moon Shot, Ursus Factory, Lähiöbotox, Sarparanta, Silver Bullet

LAUANTAI 4.6.

Iron Maiden, Biffy Clyro, The Hives, Amorphis, Kvelertak, Me And That Man, Cleopatrick, Huora, Nyrkkitappelu, Stoned Statues
Ohjelma täydentyy vielä kevään aikana.

Tapahtumassa mukana