TICKETS ON SALE NOW

Vastuullisuus

Rockfest välittää kaikista festivaalikävijöistä, työntekijöistä ja ympäristöstä. Tämän vuoksi olemme mukana tekemässä paremman huomisen tapahtumia ja varmistamme mahdollisuudet myös kaikille tulevaisuuden Rockfesteille! Tärkeää meille on etenkin yhdenvertaisuus ja ympäristö.

Yhdenvertaisuus

Rockfest on rockin ystävien yhteinen festivaali, jonne kaikki ovat tasapuolisesti tervetulleita. Festivaali on syrjintävapaa vyöhyke, jossa ei hyväksytä syrjintää tai minkäänlaista kommentointia, joka liittyy esimerkiksi sukupuoleen, etniseen ryhmään, ihonväriin, seksuaaliseen suuntautumiseen, sosioekonomiseen taustaan tai ihan vaikka vain olemukseen. Kunnioitathan siis toisten psyykkistä ja fyysistä tilaa, kuuntelet ja kunnioitat muita sekä pyydät anteeksi, mikäli olet tahallisesti tai tahattomasti loukannut muita. Muistathan, että avustaja pääsee aina maksutta sellaisen asiakkaan mukaan, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa. Voit lukea lisää saavutettavuudesta täältä.

Turvallinen tila, turvallinen tapahtuma

Meillä on nollatoleranssi häirinnälle. Otathan yhteyttä henkilökuntaan mikäli näet tai koet syrjintää, häirintää tai muita epäasiallisia tilanteita. Olemme avanneet Rockfestin häirintälomakkeen, jonka kautta pyydämme yhteydenottoja mikäli kohtaat epäasiallista käytöstä festivaalin aikana. Viestit käsitellään luottamuksella tapahtuman hyvisten eli tuotantopäällikön ja henkilöstökoordinaattorin toimesta, jotka tarvittaessa käyvät tilannetta läpi myös turvallisuuspäällikön ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, ja niihin etsitään ratkaisut. Viime kädessä olemme yhteydessä viranomaisiin. Hiljaisuus näissä asioissa ei ole ok!

Ympäristö

Rockfestissa halutaan taata, että rockin suurjuhlasta päästään nauttimaan yhä tulevaisuudessa. Siksi festivaalin tuottamaa ympäristöllistä kuormaa vähennetään aktiivisesti erilaisin toimenpitein muun muassa vuonna 2021 aloitetun Ekokompassityön voimin. Osana tätä työtä tapahtuman kierrätystoimintaa on parannettu, ja tapahtumassa on käytössä Tölkkipantti, jonka avulla kerätään pullot ja tölkit roskisten sijaan takaisin hyötykäyttöön kun omat tai seurueen tölkit voi palauttaa panttipisteeseen tai baaritiskille. Panteista lisää tietoa täällä.

Tämän lisäksi suosittelemme asiakkaita saapumaan paikalle mahdollisimman ympäristöystävällisesti: aivan kävelymatkan päässä Hyvinkään keskustasta sijaitsevalle festivaalille pääsee helposti joko jalan tai festaribussilla. Hyvinkää on myös hyvien kulkuyhteyksien varrella – perille pääsee niin junalla kuin bussilla! Lisätietoja Rockfestiin saapumisesta täällä.

Nelonen Media Live

Nelonen Media Live on Suomen suurin festivaalijärjestäjä. Nyt se haluaa olla omassa mittaluokassaan myös vastuullisin, Paremman huomisen tapahtumia –lupauksensa avulla. Tapahtumalupaukset ovat osa Sanoman vasta päivitettyä vastuullisuusstrategiaa. Tapahtumalupauksen mukaan Nelonen Media Live tuottaa 1. turvallisia, 2. saavutettavia, 3. yhteisöllisiä, 4. hiilineutraaleja, 5. kestäviä, 6. reiluja ja 7. viihdyttäviä tapahtumia.

Tapahtumalupaukset:

Hiilineutraali NML
Nelonen Media Live tekee kaikille tapahtumille päästölaskennan, jonka pohjalta asetetaan päästöjen vähennystavoitteet ja kompensointi tapahtumista ja toiminnasta aiheutuville päästöille. Hiilineutraalisuustavoite on myös osa koko Sanoman tavoitetta, joka on olla hiilineutraali koko arvoketjun osalta vuoteen 2030 mennessä.

Saavutettava NML   
Nelonen Media Liven tapahtumat ovat esteettömiä, syrjintävapaita ja saavutettavia. Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaamme sellaisen asiakkaan kanssa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa. Pyörätuoliasiakkaille myynnissä on oma pyörätuolilippu. NML:n tapahtumat ovat matalan kynnyksen festivaaleja, joihin asiakas on aina tervetullut.

Kestävä NML
Nelonen Media Liven tapahtumat rakennetaan kestävästi. Olemme rakentaneet tapahtumiin uusia kierrätyspisteitä ja vaihtaneet kertakäyttöasiat biohajoaviin sekä päivittäneet anniskelupalveluiden panttijärjestelmää. Teemme työtä kohti ympäristövastuullisempaa toimintatapaa ja aloitimme vuonna 2021 rakentamaan Ekokompassi ympäristöjärjestelmää, jonka parissa työskentelemme yhä tulevina vuosina.

Yhteisöllinen NML  
Nelonen Media Liven festivaaleja tehdään yhdessä kumppaneiden ja yhteisöjen kanssa sillä ’yhdessähän näitä tehdään’. Toimimme niin paikallisten yritysten, yksityishenkilöiden kuin vaikkapa urheiluseurojen kanssa tavoitteenamme kehittää tapahtumia myös paikallisella tasolla, joka hyödyttää kaikkien osapuolien lisäksi myös koko kaupunkia. NML osallistuukin myös kaupunkien kehittämiseen sekä edunvalvontaan. Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme sitoutumista yhdessä kehittämiseen sekä tapahtumalupauksiimme. 

Turvallinen NML  
Nelonen Media Liven tapahtumat suunnitellaan yhteistyössä viranomaisten kanssa noudattaen kulloinkin voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia taataksemme turvalliset olosuhteet kaikille asiakkaillemme. Turvallisuuspalveluistamme vastaavat ammattitaitoiset yritykset ja monialaiset ammattilaiset. Tapahtumat järjestetään aina yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan turvallisuus ja terveys edellä.

Reilu NML  
Nelonen Media Liven tapahtumat tehdään ammattilaisvoimin. Tapahtumissamme työskentelee laaja kirjo tapahtumatoiminnan ammattilaisia, joiden lisäksi työllistämme vuosittain myös satoja kesä- ja sesonkityöntekijöitä ollen monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka. Vuonna 2022 keskitymme hakijakokemukseen ja henkilökunnan hyvinvointiin.  

Viihdyttävä NML
Nelonen Media Live järjestää monipuolisia tapahtumia Helsingistä Ouluun ja Tampereelta Kuopioon. Nelonen Media Liven tapahtumissa esiintyvät monipuoliset artistit nousevista kyvyistä supertähtiin. Nelonen Media Live maksaa korvauksen jokaiselle esiintyjälle sekä musiikintekijälle.

Tapahtumassa mukana