Saavutettavuus

Saavutettavuus

Rockfest on rockin ystävien yhteinen festivaali, jonne kaikki ovat tasapuolisesti tervetulleita. Tältä sivulta löydät tietoja festivaalin saavutettavuudesta ja siihen liittyvistä järjestelyistä.

Olemme lähettäneet infoa myös sähköpostilla lipunostaneille – löydät saman tiedon ja vähän enemmän kootusti täältä!

Tapahtuma-alue

Rockfest järjestetään lentokentällä, joten osa tapahtuma-alueesta on kiitoratojen kohdalla asfaltoitua kenttää. Alueella on melko helppo liikkua pyörätuolilla, mutta paikoittain maasto saattaa olla epätasaista soran tai sään vuoksi.

Alueella on sekä tavallisia että esteettömiä WC-tiloja. Meillä käy myös vessapassi, jolla voit käyttää kaikkia tapahtuma-alueella asiakkaille tarkoitettuja WC-palveluita.

Avustajaliput & pyörätuoliliput

Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaan sellaisen asiakkaan seurassa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa tai asioimiseen. Mikäli sinulla on avustajakortti, ystäväkortti, vammaiskortti, näkövammaiskortti tai muu vastaava tosite, voit ottaa sen mukaan. Se nopeuttaa sisäänpääsyä ja rannekkeenvaihtoa, mutta ei ole välttämätön, emme sitä vaadi.

Tapahtumaan on myynnissä kahta erilaista sekä asiakkaan että avustajan sisäänpääsyn oikeuttavaa lippua. Lippukaupoissa myynnissä oleva ”pyörätuolilippu” on tarkoitettu vain pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle. Muille asiakkaille, jotka tarvitsevat avustajaa päivittäiseen toimintaansa on myynnissä erillinen ”asiakas+avustaja” -lippu.

Avustajan tulee saapua avustettavan kanssa yhtä aikaa tapahtuman rannekkeenvaihtopisteelle tai myyntipisteelle, jossa liput vaihdetaan rannekkeeksi ja avustajarannekkeeksi. Avustaja saa alueelle sisäänpääsyyn oikeuttavan rannekkeen, jota ei tarvitse varata etukäteen. Ranneke on avustajaranneke, ja käy pelkästään avustustyössä ollessa – ilman avustettavaa sillä ei pääse tapahtumaan. Mikäli tarvitset tapahtuman aikana useampaa avustajaa tai avustaja vaihtuu päivittäin, olethan yhteydessä meihin niin järjestetään asia. 

Mikäli VIP-asiakas tarvitsee avustajan, pääsee avustaja luonnollisesti asiakkaan mukana myös VIP-alueelle. VIP-ruokailu ei kuitenkaan sisälly avustajalle, vaan sen voi ostaa erikseen lipunmyyntipisteestä.

Saapuminen tapahtuma-alueelle

Saapuminen tapahtuma-alueelle onnistuu kävellen, pyörällä, julkisilla kulkuvälineillä tai autoilla. Lisätietoa julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Varautuminen

Jotta festivaalisi sujuisi hyvin, otathan tällöin mukaan sen mitä tarvitset festivaaleilla liikkuaksesi ja toimiaksesi normaalisti. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi tarvittavat lääkkeet, hypoeväät, happipullot, apuvälineet, avustaja, tulkki tai muu vastaava.

Tapahtuman esityksissä voidaan käyttää erilaisia valoja ja erikoistehosteita, jotka voivat olla voimakkaita ja vilkkua. Lisäksi tapahtumassa voi olla voimakkaita hajuja, makuja tai ääniä, ja yleisömassa voi olla tiivistä esimerkiksi suoraan lavojen edustalla paineaitojen luona. Lähtökohtaisesti alueen sivuilla, lavalta katsottuna yleisöalueen takaosissa ja pyörätuolikorokkeen ympäristössä on väljempää, jonka lisäksi sieltä löytyy myös istumapaikkamahdollisuuksia. Mikäli tuot tapahtumaan terveydellisistä syistä esimerkiksi retkijakkaran, suosittelemme valitsemaan istumapaikan turvallisuuden vuoksi väljemmältä alueelta.  

Kysyttävää

Kysyttävää esteettömyydestä tai saavutettavuudesta? Ota yhteyttä sähköpostilla festivaalit@nelonenmedia.fi.

Tapahtumassa mukana